3. Joan Brossa

BIOGRAFIA

Joan Brossa va néixer el 19 de gener de l’any 1919 a Barcelona. Els seus pares treballaven en contacte amb la musica i una de les seves aficions fou el teatre.

La joventut de brossa esta marcada per la guerra civil on va ser cridat per els republicans a Lleida. La guerra va ser la seva font d’inspiració. Mes tard conegué a Freud, qui va ser un dels seus models a seguir, i arran d’això que va començar a estudiar la psicologia. La seva literatura anava íntimament lligada a la psicologia. L’escriptura de brossa comença amb la interpretació del inconscient, fins acostar-se al surrealisme. Era una apoca de crisi i decadència. L’any 1941 brossa conegué a Josep Vicenç foix, qui va ser un dels mestres per al jove. Gracies a foix, brossa conegué les influencies dels avantguardismes i altres autors qui van aprofundir en la millora de la seva obra. Brossa s’interessà per la musica, pel teatre, on escrigué algunes obres, poesia, pintura…

L’any 1950, la poesia de brossa pateix un canvi radical en la seva temàtica i canvia la seva forma de pensament degut a l’amistat que fa amb un poesista brasiler, Joao Cabral de Melo. Brossa comença a veure la vida des d’un altre punt de vista, i s’interessa per la vida social-politica. Els poemes són cada vegada més sintètics. En els següents anys la poesia segueix sent el seu principal fruit, i es en els anys seixanta on brossa pren contacte amb el cinema per prendre influencia de les tècniques cinematogràfiques. Brossa va fer desenes d’exposicions molt ben reconegudes a les principal ciutats espanyoles, i en els anys següents l’hi plogueren desenes de premis que ell mai s’arribà a esperar.

El 30 de setembre de 1998 Joan brossa caigué per les escales de casa seva, on va morir.

Dramaturg, melòman, cinèfil, mag, artista i poeta, fou un dels millor artistes de l’època.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: